Trošio hiljade dolara mesečno, ostajući bez hrane za sebe, kako bi im obezbedio da imaju 28 kilograma hrane dnevno 😧

Dobrotvorna organizacija za dobrobit životinja na zapadu Kanade pokušava da obezbedi resurse potrebne za brigu o 300 mačaka, nakon što je čovek koji je o njima brinuo rekao da to više ne može da priušti. 😏

Brus Robinson je Društvu Britanske Kolumbije za prevenciju okrutnosti prema životinjama (BC SPCA) rekao da je uzimao mačke koje su bile napuštene tokom pandemije kovida-19, ali da su troškovi brige o njima postali herkulovski zadatak nakon što je izgubio posao, preneo je Gardijan.

Dobrotvorna organizacija je poslala zaposlene u njegov dom u malom gradu Hjustonu da proceni situaciju, rekla je Ajlin Drever iz BC SPCA.

- Kada su ga pitali koliko mačaka ima, mislim da je rekao da je to kao da brojite mehuriće u ključaloj vodi - kazala je ona, kako piše Tanjug, prenosi Telegraf.rs.

Mačke su bile društvene i činilo se da su u dobrom stanju, istakala je ona za kanadsku televiziju CBC.

- Znate, imao je veliko srce i brinuo se za njih - rekla je Drever i dodala da joj je kazao da su mačke nastavile da se množe i da jedna mačka može imati tri legla za godinu dana.

Robinson je procenio da je broj mačaka u njegovom domu narastao na 298, uključujući 15 mačaka za koje se očekuje da će se omaciti u narednim danima.

- Završio sam u ludoj situaciji - rekao je on za CBC.

Prema njegovim rečima, doneo je lošu odluku, misleći da može da se nosi sa mačkama.

Pokušao je da pokloni mačke, ali sa malo sreće. 😧

Umesto toga, trošio je hiljade dolara mesečno, ostajući bez hrane za sebe, kako bi im obezbedio da imaju 28 kilograma hrane dnevno i posip.

Rekao je da je dao ime svakoj od njih.

- Volim ih sve. Hteo sam da im pružim siguran dom - naglasio je on.

Drever je rekao da SPCA nastoji da što prikupi sredstava i pronađe zgradu u kojoj će biti smeštene mačke dok ih veterinari pregledaju, vakcinišu i sterilišu ili kastriraju pre nego što budu dati na usvajanje u centrima širom Britanske Kolumbije.

Autor: Telegraf.rs