Tokom požara pričinjena je veća materijalna šteta 😟

Prošle noći, u poslovnom kompleksu firme AS Braća Stanković, koja je u vlasništvu Dragana Stankovića, partnera Jovane Jeremić, izbio je požar koji je izazvao značajnu materijalnu štetu. Prema dostupnim informacijama, požar je izbio zbog eksplozije plinske boce unutar objekta. Hitna reakcija vatrogasne službe uspela je da obuzda vatru i spreči njen dalji širenje na okolne objekte. 🚒

Nakon izbijanja požara, zvanično saopštenje stiglo je iz uprave AS Braća Stanković, kroz koje je izraženo žaljenje zbog incidenta i istaktnuto je da su sve mere bezbednosti odmah preduzete kako bi se osigurala zaštita zaposlenih i imovine kompanije. ☝

Saopštenje su preneli Kurir i Pink.rs, a možete ga pročitati u nastavku:

Dana 21.3.2024. godine oko 20 časova došlo je do požara u proizvodnom pogonu Kluz u Grockoj u sklopu pekarske idustrije 'AS Braća Stanković'.
Do požara je došlo prilikom istovara gasa od strane eksternog dobavljača koji je propustio da ispoštuje procedure manipulacije gasom. Požar je vrlo brzo ugašen uz pravovremenu intervenciju naše dežurne službe i vatrogasaca. U ovom incidentu na svu sreću nije bilo povređenih, ali je pričinjena znatna materijalna šteta.
Nadležni organi MUP-a su sproveli uviđaj na licu mesta tako da proizvodnja u ovom pogonu može nesmetano da nastavi sa radom. Proces proizvodnje će se odvijati po redovnom planu uz blage korekcije koje neće uticati na efikasnu i blagovremenu proizvodnju i dostavu naših prozvoda.
Napominjemo da je naša kompanija sprovela sve zakonske mere protivpožarne zaštite te da nema rizika od daljih incidenata ove vrste.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.