Osumnjičeni se tereti za krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja

U ponedeljak oko 14 sati u Bulevaru oslobođenja otkačio se točak autobusa na liniji 78 i udario dve žene, a jedna je podlegla zadobijenim povredama.

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je na lice mesta nezgode odmah izašao dežurni javni tužilac i da je on dao nalog da na lice mesta odmah izađe veštak radi obavljanja potrebnog veštačenja, kao i nalog da se vozač koji je kritičnom prilikom upravljao autobusom odmah alkotestira i odveze na Urgentni centar radi analize krvi i utvrđivanja da li je upravljao autobusom pod dejstvom alkohola.

Dao je nalog i da se sva povređena lica odvezu na Urgentni centar radi pružanja lekarske pomoći i utvrđivanja vrste i težine povreda koje su zadobili kritičnom prilikom, kao i da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera i fiksiraju svi drugi dokazi na licu mesta, saopštilo je tužilaštvo, a prenosi RTS.

Navode i da je utvrđen identitet lica I. R. koje je bilo zaduženo za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj Banbus d.o.o.

- Dalje, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno je zadržavanje I.R. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će isti biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja član 297. stav 4 u vezi člana 295. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, te će u zavisnosti od odbrane osumnjičenog biti doneta odluka da li će u odnosu na istog ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora - saopštilo je tužilaštvo.

Autor: Rts.rs