Tehničari tražili uzrok

Miris koji se osećao u putničkoj kabini aviona Alaska erlajnsa naterao je pilote da se vrate u Portland, na predviđenom letu za američki grad Finiks.

Avion je poleteo u sredu uveče iz Portlanda, dostigao visinu od 10.668 metara, ali se okrenuo kod mesta Berns u Oregonu, i sleteo u Portland 70 minuta kasnije. Zvaničnici Aerodroma u Portlandu rekli su da su putnici i posada osetili čudan miris tokom leta, prenela je KATU TV, a avion je sleteo bezbedno.

Portparolka Aerodroma Portland Melani Rozales rekla je da je sedam osoba, među kojima su i članovi kabinskog osoblja, zatražilo medicinsku pomoć, ali niko nije odveden u bolnicu. Kompanija Alaska erlajns navela je u mejlu da je posada na letu 646 nastavila pratila redovne procedure i proglasila vanrednu situaciju, preneo je AP.

- Gosti su izašli iz aviona i ukrcali se u drugu letelicu na putu ka Finiksu. Avion pretražuju naši tehničari. Izvinjavamo se za neprijatnost - naveli su iz avio-kompanije.

- Vatrogasci iz Portlanda pokušali su da utvrde šta je bio uzrok mirisa, ali nisu mogli da utvrde - dodala je Melani Rozales. U pitanju je bio boing 737-800, piše portal Flajtauer.

Autor: b92.net