Napad motivisan medijskim napadima na SPC, navodi se u saopštenju

Eparhija bačka Srpske pravoslavne crkve saoštila je da je u utorak 5. marta u popodnevnim časovima nepoznati napadač fizički nasrnuo na sveštenika B.M.

Napad na sveštenika se desio u novosadskom naselju Liman, a napadač se brzo udaljio nakon što je udario sveštenika pred svedocima.

Iz Eparhije bačke navode da je napad motivisan svakodnevnim i sve izraženijim medijskim napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu koji su poslednjih dana postali učestali zbog inicijative vernika da se u naselju Liman podigne spomen-hram Svetih mučenika bačkih. U saopštenju se navodi:

Ova potreba građana Limana je odmah zloupotrebljena i ispolitizovana da bi se naše društvo dodatno polarizovalo i vratilo u društveni ambijent posleratnih godina kada su Crkva, njeno sveštenstvo i verni narod bili diskriminisani na svakom koraku, pa čak i fizički likvidirani.

Eparhija bačka je pozvala sve društvene činioce, a posebno političke partije, medije i nevladin sektor da na ovom primeru uvide svoju odgovornost i da svi zajedno kao društvo učine sve da bi se ambijent upristojio, da ne bi dolazilo do sve većih podela u društvu.

Autor: redportal.rs