Najstarija uhapšena osoba ima 18 godina

Policija u Belgiji uhapsila je četiri osobe osumnjičene za planiranje napada na koncertnu dvoranu u Briselu, saopštilo je danas savezno tužilaštvo, javlja Politico.

Najstarija uhapšena osoba ima 18 godina i ona je optužena je za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe s ciljem izvršenja napada. Uhapšene su i tri maloletne osobe, starosti između 15 i 17 godina.

- Prema početnim nalazima istrage, čini se da je koncertna dvorana u Briselu bila meta, a napad je planiran za nekoliko nedelja - rečeno je, bez navođenja dodatnih detalja, piše Telegraf.rs.

Belgiju poslednjih godina potresaju napadi ekstremista. Poslednji se dogodio pre nekoliko meseci kada su u Briselu ubijena dva švedska fudbalska navijača, piše Associated Press.

Smrtonosan napad iz 2016. 👇

Porota je prošle godine šest osoba proglasila krivim za strašan teroristički napad na aerodromu u Briselu i stanici podzemne železnice iz 2016. godine, kada su smrtno stradale 32 osobe. Među onima koji su osuđeni zbog svoje uloge u tom napadu bio je i Salah Abdeslam.

Radi se o muškarcu koji već služi doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja u Francuskoj zbog uloge u napadima na pariske kafiće, koncertnu dvoranu Bataklan i francuski nacionalni stadion.

Napadi u Parizu i Briselu bili su povezani s istom mrežom ISIL-a.

Autor: Telegraf.rs