Kinezi ulaze u novu godinu unoseći svetlo u svoje domove ✨

Voditeljka Sanja Stanković, koju gledamo u emisiji Ne gledam ti ja to na RED TV, nedavno je publiku povela na putovanje do Novog Sada kako bi otkrila čari Festivala svetla, kao deo reportaže za emisiju 2 možda 3, koja se takođe emituje na RED TV radnim danima od 14 časova. 📺

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Ovim festivalom se već 6 godina zvanično obeležava kineska Nova godina u Srbiji. Lunarna Nova godina počela je 10. februara, a proslava traje 15 dana, kulminirajući upravo festivalom lampiona koji osvetljava grad. 😍 U kineskom kalendaru, tekuća 2024. godina je godina zmaja.

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Tokom proteklih šest godina, Festival svetla je privukao više od 2 miliona posetilaca, otkrio je sagovornik Sanje Stanković, dok su brojne reportaže zabeležile magiju ovog događaja.

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

- Kinezi ulaze u novu godinu unoseći svetlo u svoje domove. To svetlo simbolizuje novu nadu, novu energiju i čistoću kojom osvetljavaju svoj prostor, uz kreativne i maštovite lampione - objasnio je Sanjin sagovornik.

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Podsetimo, ovaj čarobni festival održava se u Limanskom parku u Novom Sadu i traje od 9. do 25. februara, sa svečanim paljenjem lampiona u 19:00 časova, a ulaz je slobodan za sve posetioce koji žele da uživaju u ovom jedinstvenom doživljaju svetlosti i kulture. 😍

Detaljnije u videu ispod:

IZVOR: YT / RED TV

Autor: K.Đ.