Prvo je u centru grada napastvovao 12-godišnju devojčicu, a zatim 9-godišnjakinju

Uznemirenost je prožela stanovnike Novog Pazara nakon što su se pojavile sumnje o seksualnom zlostavljanju žene (31) s invaliditetom, što je rezultiralo brzom policijskom akcijom i hapšenjem E. D. (43).

E. D. koji je postao fokus istrage zbog sumnje u ovaj odvratni zločin, nije nepoznat policiji Novog Pazara. Naglašava se da je već bio uhapšen zbog sličnih optužbi, čime je stvorena atmosfera neverice i zabrinutosti među građanima.

Početkom 2019. godine, E. D. je uhapšen zbog pokušaja silovanja devetogodišnje devojčice u zgradi u centru Novog Pazara, dok je bio u kućnom pritvoru. E. D. je uhapšen krajem januara 2019. godine zbog sumnje da je u roku od tri dana napastvovao dve devojčice u ulazima stambenih zgrada u Novom Pazaru, prenosi Kurir.

Prvo je u centru grada napastvovao 12-godišnju devojčicu, a zatim 9-godišnjakinju, što su tada zabeležile kamere video nadzora.

E. D. je ranije osuđivan za izvršenje različitih, uglavnom manjih, krivičnih dela. Godine 2019. napao je devojčice dok je izdržavao osmomesečnu kaznu kućnog pritvora, tokom dvočasovnog perioda kada je mogao napustiti kuću.

Snimak joji je objavljen na portalu Sandžak danas je upravo jedan od pokušaja silovanja deteta iz 2019. godine, ali ga zbog osetljivosti sazdržaja nećemo emitovati.

U to vreme, mnogi građani prepoznali su E. D. kao osobu koja bi mogla biti umešana u slična krivična dela ili su smatrali svoju decu potencijalnim žrtvama. Tokom 2019. godine, roditelji su se više puta obratili medijima i policiji, upozoravajući na sumnjivo ponašanje E. D., uključujući i njegovo zvono na vrata stanova u stambenim zgradama kako bi proverio jesu li deca sama u tom trenutku. Iako je tada bio lišen slobode, protiv njega je podnesena prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Autor: Kurir.rs