Dobila preko 110.000 evra beneficija 🤑

Italijanka je optužena za lažiranje 17 trudnoća, 12 prirodnih abortusa i 5 lažnih porođaja, u poslednje 24 godine, da bi dobila 110.000 evra porodiljskih naknada.

Barbara Ioele (50) imala je neobičan broj trudnoća u poslednje 24 godine, što je rezultiralo godinama porodiljskog odsustva i malim bogatstvom u naknadama koje plaća država. Prema dokumentima koje je žena podnela, ona je imala 17 trudnoća, od kojih 12 nažalost nije iznela. Ostalih 5 je navodno rezultiralo rođenjem zdravih beba po imenu Benedeta, Anđelika, Abramo, Letizia i Ismaele, samo što ne postoji evidencija da su ikada registrovane, a niko ih zapravo nikada nije video. Barbara je navodno rodila svoje najmlađe dete u decembru prošle godine, ali sada vlasti tvrde da je bila pod prismotrom tokom svoje kasne trudnoće i imaju dokaz da nikada nije bila trudna. Optužuju je i da je lažirala svih 17 prijavljenih trudnoća kako bi dobila preko 110.000 evra beneficija i odsustvo sa posla.

IZVOR: FB / Davide Pizzinato

Slučaj Barbare Ioele nedavno je dospeo u naslove nacionalnih vesti u Italiji. Tužioci tvrde da je njena razrađena prevara u poslednje 2 decenije uključivala ukradene izvode iz matične knjige rođenih sa rimske klinike i druga falsifikovana dokumenta i potpise lekara, jastuke koji su oponašali trudnički stomak i uvežbanu šetnju kako bi izgledala trudna.

Niko ništa nije posumnjao s obzirom da je navodno to radila od 2000. godine, ali njena sreća se završila prošle godine kada je policija počela da prati njenu poslednju trudnoću, prateći je okolo i prikupljajući dokaze da zapravo nije trudna. Ovo je pokrenulo istragu o njenim prethodnim trudnoćama.

- Znao sam dobro da moja partnerka nije trudna - priznao je Dejvid Picinato, Barbarin 55-godišnji partner, tokom ispitivanja, tvrdeći da je bio svestan njene prevare od 2012. godine, kada je njihova veza počela. On je optužen kao saučesnik, ali je očigledno više nego voljan da svedoči protiv nje u zamenu za blažu kaznu.

Da ne bi morala da se pojavi istražiteljima na ispitivanju, 50-godišnja žena je dala 2 lekarska uverenja, ovog puta originalna, koja potvrđuju njeno loše zdravstveno stanje. Ipak, ona se suočava sa zatvorskom kaznom zbog finansijske prevare i prevare identiteta, između ostalih optužbi.

Autor: redportal.rs