Sinoć raspisana poternica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost begunca, za njim su tragale sve raspoložive snage

Nakon pet dana potrage policija je uhapsla Davora Firića (59) iz Klisa, koji je, kako se sumnja, pretukao ženu i ubio psa, javlja index.hr.

Podsetimo, policija je u utorak u 23.50 primila dojavu o nasilju u porodici i odmah izašla na na lice mesta, te ispred podorične kuće zatekla ženu s vidljivim povredama.

Nasilnika nisu pronašli, ali je u kući uočen mrtav pas.

Policajcima je odmah postalo jasno da je Firić pobegao, pa je pokrenuta potraga za njim.

Kako saznaje isti portal, on je juče u nekoliko navrata najavljivao predaju, ali pošto se to nije desilo u policiji su zaključili da ih zavlači i kupuje vreme.

Sinoć je raspisana poternica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost begunca, za njim su tragale sve raspoložive snage.

Firić je, kako nezvanično saznaje Dalmatinski portal, sinoć bio u provodu u Dugopolju i posvađao se s partnerkom po povratku kući. Ženi je polomio nos i naneo joj teške povrede oka, a slomljen joj je i skočni zglob.

PRE SEDAM GODINA IZAZVAO JOŠ VEĆI HAOS

Kako je pisao Dalmatinski portal, Firiću ovo nije prvi takav incident.

Pre sedam godina na igralištu je izudarao suprugu, a potom se sa maloletnom ćerkom zatvorio u kuću i pretio da će ubiti sebe i nju, prenosi Telegraf.

Imao je kod sebe automatsku pušku.

Tada su podignute i interventna i specijalna policija, a pregovori s njim trajali su pet sati.

JEDAN SIN UBIO ČOVEKA, DRUGI UČESTVOVAO U VELIKOJ TUČI NAVIJAČA

I sinovi Davora Firića dobro su poznati policiji i sudovima.

Sandro Firić nedavno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Branka Mijatovića. Prema optužnici, on ga je 2021. upucao u automobilu nakon prepirke oko navodnog novčanog duga. Potom je Mijatovića, koga je upucao u glavu, izbacio iz automobila.

Drugi sin Ante Firić bio je član "splitske ekspedicije" tokom nereda na Partizanovom stadionu u Beogradu, gdje je ekipa iz Hrvatske učestvovala u velikoj tuči između frakcija Partizanovih navijača na stadionu.

Poginuo je pre pet godina pretrčavajući autoput.

Autor: Telegraf