Mogu vam uzeti čak 600 dolara!😡

SMS prevare nisu retkost, a Srbijom već neko vreme kruže poruke koje pokušavaju da ubede primaoca da "paket" ne može da mu bude uručen zbog nepotpunih informacija, prenosi Mondo.

Svioje loše iskustvo je podelio korisnik Reddita koji je ostao bez velike količine novca. On sad novac ne može da povrati, a poruka prevaranata je bila poprilično uverljiva. Njegovu poruku prenosimo u celosti:

06. Decembra sam pregledavao paket koji sam cekao sa Aliexpressa gde je pisalo da je paket stigao u lokalnu postu, 07. Decembra meni stize sms poruka da su podaci dostave nepotpuni. Bio u velikoj guzvi usao brzinski da popunim bez da proverim ko je posiljalac ("imao poverenja u postu"), nakon sto sam popunio podatke trazilo je da platim dodatne troskove dostave zbog menjanja adrese 37din, nakon sto sam popunio podatke skinuto mi je $604!!!Banka ne moze da mi vrati novac jer kao ne znaju koji procesor za kartice primalac koristi i ne mogu da ih kontaktiram. Da li neko ima ikakvu ideju kako da vratim svoj novac?

Mondo takođe navodi da brojevi sa kojih stižu poruke variraju, a neki se čak predstavljaju i kao Pošta Srbije. Dakle, link nikako ne otvarajte!

Autor: mondo.rs