Detalji sudara 2 voza kod Odžaka

Večeras u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Na sreću, u sudaru nije bilo poginulih. Povređena su 4 putnika, a mašinovođa je povredio rame, saopštio je Srbijavoz.

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija SrbijavozInfrastrukture železnice Srbije, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor.

Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar.

Osim železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu.

Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet kompanije, i da će nastaviti da čine sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale, kako piše Telegraf.rs.

Autor: Telegraf.rs