Ovog leta upućen na lečenje u psihijatrijsku bolnicu, a u dosijeu ima brojne prijave za nasilje u porodici

Potraga za rezervistom američke vojske Robertom Kardom, osumnjičenim da je ubio 18 i ranio 13 ljudi u masovnoj pucnjavi u Mejnu, ušla je u drugi dan, a u potragu se uključio i FBI.

Policija je saopštila da je Kard naoružan, a za ubicom trenutno traga oko 350 policajaca.

Policijski timovi su sinoć izvršili pretres poslednje poznate adrese u Boudinu povezane sa Kardom, rečeno je za CNN u policiji. Nakon nekoliko sati policajci su napustili to mesto, a nije poznato šta je policiju podstaklo da izvrši ovaj pretres, prenose Novosti.

PROFIL MASOVNOG UBICE

Prema navodima policije, Kard je instruktor gađanja. Američki mediji su izvestili da je on i pripadnik rezervnog sastava američke vojske. Kard je ovog leta upućen na lečenje u psihijatrijsku ustanovu, pošto je pretio da će pucati na vojnike Nacionalne garde u obližnjoj bazi. On je tada rekao da je "čuo glasove u glavi".

Kard je dvaput razveden, otac troje dece, a u dosijeu su mu brojne prijave za nasilje u porodici. Jedna od njegovih bivših žena je izdejstvovala zabranu prilaska zbog nasilja u porodici.

Policija je potvrdila da su se incidenti dogodili na dve lokacije, u jednom ugostiteljskom objektu i u kuglani. Puška kojom je izvršen masakr legalno je kupljena.

Podsećamo, mediji su ranije izvestili da je nakon pretresa doma ubice Karda pronađena poruka, piše NBC.

Istražitelji još uvek pokušavaju da utvrde značenje poruke i kako bi ona potencijalno mogla da pomogne u njihovoj potrazi, dodaje se. Nisu otkrili više detalja o belešci, preneo je Blic.

Autor: Novosti