U Beogradu najviša dnevna temperatura 18 stepeni ☝

Naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature sa područja Mađarske i severa Hrvatske tokom jutra i prepodneva zahvatiće severne i zapadne krajeve Srbije, a posle podne i uveče proširiće se na celu zemlju, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jače naoblačenje sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutru i prepodne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče će se proširiti na celu zemlju, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura iznosiće od 4 do 15, a najviša dnevna od 15 na severu do 26 stepeni Celzijusa na jugu i istoku Srbije.

Ujutro po kotlinama, dolinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla, a na jugu i istoku ujutru i pre podne pretežno sunčano i toplo.

Vetar slab, zapadni i jugozapadni, ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju na umeren i jak.

I u Beogradu ujutru i prepodne postepeno povećanje oblačnosti, a od sredine dana umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima i jakim severozapadnim vetrom uz osetni pad temperature.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju.

U glavnom gradu će najniža temperatura biti od 13 do 15, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 22. oktobra, u ponedeljak i utorak umereno oblačno, suvo i sveže vreme sa sunčanim intervalima uz slabljenje i skretanje vetra na severoistočni i istočni pravac.

Od srede do kraja perioda uz promenljivu oblačnost očekuju se česta naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima i temperaturom oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra (u većini mesta od 14 do 24 stepena).

Autor: tanjug.rs