On je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu jer živi i radi u dalekoistočnoj zemlji, pa bi moglo da mu se sudi u odsutnosti.

Podignuta je optužnica protiv muškarca koji se tereti da je u više navrata silovao devojku na veoma okrutan i ponižavajući način te je ona pritom zatrudnela i rodila dete, prenosi Danica.hr.

Optužnica se, pre svega, bazira na iskazu žrtve koja je rekla kako je muškarac "primenom sile, na veoma okrutan i ponižavajući način, protivno njenoj volji i uprkos njenim pokušajima da ga odgurne od sebe, u više navrata obavio polne odnose s njom, čemu je bila prisutna još jedna osoba".

- Usled tih nasilnih polnih odnosa je zadobijala povrede i krvarila te je ostala trudna i rodila zajedničko dete - navodi se u rešenju o potvrđivanju optužnice, prenosi Telegraf.

Navode žrtve potvrdile su tri devojke kojima se žrtva poverila, njeni roditelji, kao i svedok koja je od svoje sestre saznala da je "žrtva pričala kako ju je okrivljeni zlostavljao, da ju je tukao i vređao".

Postoji osnovana sumnja da je "počinio krivično delo silovanja u produženom trajanju na štetu devojke jer ju je u više navrata upotrebom sile prisilio na polni odnos i s njom izjednačenu polnu radnju, s tim da je delo počinjeno na veoma okrutan i ponižavajući način, a žrtva je ostala trudna", dodaje se.

Muškarcu prete najmanje tri, a najviše 10 godina zatvora. No, on je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu jer živi i radi u dalekoistočnoj zemlji, pa bi moglo da mu se sudi u odsutnosti.

Autor: Telegraf