Pivo nije za svakoga, upozoravaju lekari.
Pivo se dobija nepotpunom fermentacijom vodenog ekstrakta ječmenog slada sa dodatkom hmelja i smatra se jednim od najstarijih i najomiljenijih napitaka u istoriji.
Kako prenosi portal Eat This Not That, postoji šest grupa ljudi koje ne bi trebalo da piju pivo ili bi trebalo da smanje njegovu potrošnju na najmanju moguću meru, a za to, smatraju stručnjaci, postoje opravdani razlozi.
Ove grupe uključuju:
– ljudi koji pokušavaju da smršaju ili imaju višak kilograma
– oni koji su osetljivi na gluten ili sa celijakijom u istoriji
– osobe sa sindromom iritabilnog creva
– ljudi koji imaju bolesnu ili masnu jetru, ili cirozu
– oni koji imaju problema sa žgaravicom/želudačnom kiselinom.
Kako objašnjavaju lekari, pivo može dodatno da pogorša postojeće zdravstvene probleme.
Bez obzira da li pripadate nekoj od navedenih grupa ljudi, važno je da pivo konzumirate umereno, kao i sva druga alkoholna pića, upozoravaju stručnjaci.
IRAN: SAD ubrzano postaju sve SLABIJE ⚔
Japan objavio rat polenu ☝⚔️🌸
Autor: redportal.rs