Za to, smatraju stručnjaci, postoje opravdani razlozi

Pivo nije za svakoga, upozoravaju lekari.

Pivo se dobija nepotpunom fermentacijom vodenog ekstrakta ječmenog slada sa dodatkom hmelja i smatra se jednim od najstarijih i najomiljenijih napitaka u istoriji.

Kako prenosi portal Eat This Not That, postoji šest grupa ljudi koje ne bi trebalo da piju pivo ili bi trebalo da smanje njegovu potrošnju na najmanju moguću meru, a za to, smatraju stručnjaci, postoje opravdani razlozi.

Ove grupe uključuju:

– ljudi koji pokušavaju da smršaju ili imaju višak kilograma

– oni koji su osetljivi na gluten ili sa celijakijom u istoriji

– osobe sa sindromom iritabilnog creva

– ljudi koji imaju bolesnu ili masnu jetru, ili cirozu

– oni koji imaju problema sa žgaravicom/želudačnom kiselinom.

Kako objašnjavaju lekari, pivo može dodatno da pogorša postojeće zdravstvene probleme.

Bez obzira da li pripadate nekoj od navedenih grupa ljudi, važno je da pivo konzumirate umereno, kao i sva druga alkoholna pića, upozoravaju stručnjaci.

Autor: redportal.rs