Pronađena je i digitalna vagu i novac za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje droge.

Policija Pule provela je kriminalističko istraživanje čime je utvrdila sumnju da su 42-godišnji državljanin Hrvatske i 35-godišnja hrvatska državljanka počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, omogućavanje trošenja droga te povreda detetovih prava.

Policijski službenici su 7. decembra oko 8 sati u stanu na području Pule uhapsili 42-godišnjaka te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i pronašli 70 tableta ekstazi, 32.7 grama hašiša, 8.9 grama marihuane i 2.3 grama nepoznate zelene biljne materije.

Pronađena je i digitalna vagu i novac za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje droge, saopštila je PU istarska.

Osim što su policijski službenici utvrdili da je muškarac prodavao drogu maloletnicima, utvrdili su i da im je i omogućavao trošenje droge tako da im je davao na raspolaganje prostor za konzumaciju droge.

Utvrđeno je da je na štetu jedne maloletne osobe počinio krivično delo povreda detetovih prava, s obzirom na to da je maloletnu osobu navodio na ponašanje koje je štetno za njen razvoj.

Za prodaju droge i omogućavanje trošenja droga maloletnicima osumnjičena je i 35-godišnjakinja koja je od oktobra do decembra prodavala i davala na korištenju drogu maloletnim osobama, piše Avaz.

Policijski službenici su prilikom pretrage njene kuće 6. decembra pronašli 1.2 grama amfetamina namenjenog daljoj preprodaji i digitalnu vagu. Utvrđeno je da je osumnjičena 2 maloletne osobe navodila na činjenje krivičnih dela, odnosno na krađu raznih proizvoda, a za to im je davala novac ili drogu.

Osumnjičeni 42-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Autor: Avaz

#droga

#krađa

#maloletnici

#navođenje

#žena