Pre godinu dana uzeo 560.000 dolara 😎

Par u Kaliforniji koji je mislio da kupuje kuću iz snova završio je u noćnoj mori nakon što je stari vlasnik odbio da se iseli i tamo još živi više od godinu dana.

Trejsi i Majls Albert su 31. januara 2020. godine uplatili novac za prelepu kuću sa 4 spavaće sobe u Riversajdu u Kaliforniji. Međutim, već godinu dana ne mogu da se usele jer bivši vlasnik odbija da ode. Čovek je uzeo 560.000 dolara, ali je nakon potpisivanja ugovora odbio da preda ključeve i iseli se.

- Mi smo potpuno vlasnici kuće. To je naša kuća i sve je u ugovoru, pismeno, pravno, završeno. Plaćen mu je novac na račun. Kako ne bismo mogli imati prava da uđemo u svoj dom? - rekao je Majls Albert za FOX11.

Agent za prodaju rekao je novinarima da ga je bivši vlasnik nazvao u nedelju prošle zime, tražeći za njegovu kuću 560.000 dolara za 2 nedelje, što je u osnovi značilo da želi gotovinu. Trejsi i Majls iskoristili su svu životnu ušteđevinu i podigli kredit da zaključe posao, ali čak i nakon potpisivanja ugovora stvari se nisu odvijale onako kako su očekivali.

IZVOR: YT / FOX 11 Los Angeles

Razlog zašto je ovako nešto moguće je taj što Kalifornija ima moratorijum na deložacije, usled pandemije COVID-19, a bivši vlasnik to jednostavno koristi. Vlasti su nedavno produžile taj moratorijum do 30. juna, tako da par još čeka na to.

- Zaista mi je nedokučivo da živimo u državi u kojoj je tako nešto uopšte moguće. Zatvorili su garantni nalog za ovaj dom 31. januara 2020. Ovaj slučaj važi u situaciji stanara COVID-a, bez deložacija kada uopšte ne spada pod to. Ova transakcija je prošla u januaru 2020. pre bilo čega od toga, nije iznajmljivač koji je izbačen. To je tip koji je sakupio sav ovaj novac - rekao je Kris Tejlor, agent za nekretnine koji je kuću prodao Albertovima.

Da stvar bude gora, jer više ne poseduje imovinu, bivši vlasnik je izgubio svaki interes za održavanje imovine, ali ni novim vlasnicima to neće dozvoliti. Trejsi je rekla da je pokušala da zalije travnjak kako ne bi umro, ali bivši vlasnik joj to nije dozvolio.

- Jednom sam pokušala zaliti travnjak, a on je izašao i pocepao mi prskalice, počupao sve žice. Palme umiru, sve je bilo prelepo i sve umire - rekla je žena.

Autor: redportal.rs