Oštećena vrata vozila

Sumnja se da su dve nepoznate osobe oko 3.00 sata ujutru ukrale vozilo Hitne pomoći u Crnoj Gori i nakratko ga provozale gradom. 👇

Kako je saopštio direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković, u Jedinici HMP Plužine se dogodio incident zbog kog su reagovali pripadnici područne jedinice policije u tom gradu, prenosi RTCG.

Naime, Niković je kazao da su dve osobe prvo parkirale automobil na sami ulaz Hitne pomoći i oštetile vrata, a sumnja se da je jedna osoba čak i u kratkom periodu izuzela sanitetsko vozilo Hitne pomoći i vozila ga kroz grad.

Brzom reakcijom policije, kako je naveo, u kratkom roku omogućen je nesmetan rad ekipe hitne medicinske pomoći u tom gradu.

- U razgovoru sa zaposlenima rečeno mi je da u tom periodu nije bilo pacijenata, a ni kućnih poseta. Zaposleni su bili na svojim radnim mestima. Razlog ovakvog incidenta za sada je nepoznat. Uprava policije i Tužilaštvo preduzimaju sve zakonske radnje prema počiniocima ovog incidenta. Naložio sam izuzimanje video-nadzora jedinice, GPS signala kretanja vozila kao i snimak prednje kamere u vozilu koji će biti predati Tužilaštvu. Kao direktor Zavoda preduzeću sve zakonske radnje iz svoje nadležnosti kako bi se počinioci najoštrije sankcionisali i omogućio nesmetan rad medicinskim radnicima - saopštio je Niković, saznaje RTCG, piše 021.rs.

Autor: 021.rs