Određeno zadržavanje jednoj ženi

Iz banke Poštanska štedionica na Bežanijskoj kosi odneta je velika količina novca, a određeno je zadržavanje jednoj ženi, zbog sumnje da je povezana sa zločinom.

Kako navode iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija ih je obavestila da je prijavljena krađa novčanog iznosa od preko 30 miliona dinara koji je oduzet u noćnim časovima 16. avgusta 2024. godine iz ekspoziture banke Poštanska štedionica na Bežanijskoj kosi.

- Po nalogu javnog tužioca doneto je rešenje o zadržavanju okrivljene J. J. (41) zbog postojanja osnovane sumnje da je u svojstvu pomagača izvršila krivično delo Teška krađa iz člana 204. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika u vezi člana 35. Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Veruje se da je u krađi učestvovalo još najmanje jedno lice.

- Nakon izvrđenog uviđaja sa lica mesta i uvida u video snimke nadzorne kamere banke, okolnih objekata i kamera na gradskim saobraćajnicama, prikupljenih materijalnih dokaza i uzetih izjava, u krađi novca je učestvovalo još najmanje jedno lice u svojstvu izvršioca, za kojim se intenzivno traga, dok se istovremeno utvrđuje i eventualno učešće drugih lica u protivpravnim radnjama - navodi se.

J. J. će biti saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Autor: Telegraf