Zbog visokih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim i prepodnevnim satima 👆🏼

Vozači koji danas kreću na put ka nekom od graničnih prelaza, treba da se naoružaju strpljenjem, jer su zadržavanja izuzetno dugačka. Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5.15 sati, putnička vozila se na Horgošu, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 300 minuta, na Batrovcima 240, na GP Kelebija i Šid 120 minuta, a na GP Bački Breg 60 minuta.

Putnička vozila na Gradini, na ulazu u zemlju, čekaju 50 minuta, a na GP Gostun, na izlazu iz zemlje, 45 minuta. Na GP Preševo zadržavanje za putnička vozila je 30 minuta i na ulazu u zemlju i na izlazu iz zemlje.

Autobusi i teretna vozila će proći nešto bolje. Autobusi na GP Šid, na izlazu iz zemlje, čekaju 60 minuta. Teretna vozila se na Horgošu i Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 60 minuta. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Izbegavajte putovanje u najtoplijem delu dana

Zbog tropskih vrućina, vozačima se savetuje da izbegavaju putovanje tokom najtoplijeg dela dana, ne samo zbog svoje bezbednosti, već i zbog automobila. Naime, zbog visokih temperatura postoji opasnost od pregrevanja i otkazivanja nekog od vitalnih delova na vozilu. Ako se putovanje ipak ne može izbeći, savetuje im se da prave pauze na svakih sat vremena.

Autor: pink.rs