U ovom delu zemlje danas oblačno 👆🏼

Već danima u Srbiji vladaju tropske vrućine. Dan za nama obeležila je temperatura od 40 stepeni, a izgleda da će tako biti i danas. Ipak, u narednim danima može doći do postepenog vremenskog preokreta.

U Srbiji će i za vikend biti tropski toplo. Maksimalna temperatura će u subotu biti od 36 do 40 stepeni, u Beogradu do 38 stepeni, dok će drugog dana vikenda biti nešto niža temperatura, od 33 do 37 stepeni.

Od subote ujutro na severu Srbije biće oblačnije. Na severu Vojvodine ponegde i sa pljuskovima sa grmljavinom. Južnije od Save i Dunava biće vedro. Posle podne i uveče ponegde se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

I u nedelju promenljivo oblačno, posle podne i uveče ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Drugog dana vikenda u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar. U prvoj polovini sledeće sedmice očekuje se promenljivo oblačno vreme, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Tako će ostati do četvrtka, kada se očekuje razedravanje.

Iako se u narednom periodu očekuju nešto niže temperature u odnosu na period iza nas, ostaće i dalje tropski toplo, uz vrednosti iznad 30, neretko i iznad 35 stepeni. Padavine neće biti obilne, niti na većem prostoru, tako da se nastavlja vrlo sušno vreme.. Suša će biti ublažena tek na lokacijama gde bude bilo češćih padavina u narednom periodu.

Autor: telegraf.rs