Muškarac krvično procesuiran, čeka se presuda

Policija je krivično prijavila muškarca (41) koji je sredinom jula u hrvatskom Solinu tokom proslave venčanja ispalio raketu i izazvao požar koji je zahvatio travu i nisko raslinje i oštetio tri parkirana vozila napravivši materijalnu štetu od 40.000 evra, saznaje se u splitskoj policiji.

Policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni muškarac je 19. srpnja navečer u Solinu izazvao požar na otvorenom prostoru koji je zahvatio 30-a ‘kvadrata’ trave i niskog raslinja, a u požaru su oštećena i tri vozila koja su bila parkirana u blizini. Obavljenim očevidom, policija je utvrdila da je požar izazvan toplinskom energijom iz aktiviranog pirotehničkog sredstva (signalne rakete) te je materijalna šteta procijenjena na 40.000 eura.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je pirotehničko sredstvo koje je uzrokovalo požar aktivirao 41-godišnjak za vreme slavlja venčanja na području Solina. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Opšinskom državnom tužilaštvu u Splitu - poručili su iz policije.

Autor: hina.hr