Slični monoliti su takođe pronađeni u Belgiji, Rumuniji i na Ostrvu Vajt u Engleskom kanalu

"Misteriozni monolit" se pojavio u pustinji severno od Las Vegasa.

Policija Las Vegasa kaže da je sjajna, reflektujuća struktura – slična onoj pronađenoj u Juti pre nekoliko godina – primećena od strane njihove jedinice za potragu i spasavanje u blizini Gas Pika tokom vikenda.

IZVOR: YT / nypost

- Vidimo mnogo čudnih stvari kada ljudi idu na planinarenje, kao što je nepripremljenost za vremenske uslove, nedovoljno vode... ali pogledajte ovo! -napisala je policija na društvenoj mreži X uz sliku monolita.

IZVOR: X / LVMPD

Ovo otkriće dolazi par meseci nakon što je planinar u Velsu snimio video misterioznog monolita na vrhu brda duž granice zemlje sa Engleskom.

Slični monoliti su takođe pronađeni u Belgiji, Rumuniji i na Ostrvu Vajt u Engleskom kanalu.

U novembru 2020. godine, jedan od monolita, visok između 3 i 4 metara, pronašli su zaposlenici službe za divlje životinje Jute koji su iz helikoptera brojali ovce.

Bret Hatčings, pilot helikoptera, rekao je da je to "najčudnija stvar na koju je naišao tamo tokom svih njegovih godina letenja".

Vlasti su tada rekle da je misteriozni objekat instaliran u zemlji na udaljenom području bez "očiglednih indikacija" ko bi mogao da ga postavi tamo.

Zatim je nedelju dana kasnije, otkriven još jedan monolit u Ataskaderu, Kalifornija, severno od Los Anđelesa.

Autor: Redportal.rs