Po svedočenju prisutnih, stariji muškarac, braneći se, izvadio oštar predmet i naneo rane sukobljenima

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine potvrdilo je informaciju da su dvojica poginulih Ukrajinaca u Nemačkoj vojnici koji se oporavljaju od povreda u Bavarskoj.

Reč je o dvostrukom ubistvu, počinjenom u subotu u gradiću Murnau am Štafelze, gde su u lokalnom tržnom centru pronađena dva državljana Ukrajine, muškarci rođeni 1987. i 2001. godine, sa smrtonosnim ubodnim ranama.

Dvojica muškaraca su teško povređena u Murnau oko 17:20 u subotu. Do dolaska lekara jedan čovek je već preminuo. Drugi, koji je takođe teško povređen, ubrzo je preminuo u bolnici.

Nemački mediji prenose da je posle kraće rasprave, po svedočenju prisutnih, stariji muškarac braneći se, izvadio oštar predmet i naneo rane sukobljenima. Po nekim tvrdnjama, odranije su se poznavali, a da su pre sikoba zajedno sedeli i pili.

U okviru odmah započetog pretresa, iste večeri je na kućnoj adresi nedaleko od mesta zločina pronađen i uhapšen osumnjičeni 57-godišnjak, nezvanično, nemačko-ruskog porekla.

Područje oko Tengelman centra, koje je u vreme zločina još uvek bilo otvoreno, bilo je ograđeno. Tržni centar se nalazi u centru grada jugozapadno od Minhena na jezeru Štafelze. Policija i vatrogasna brigada su bile u velikoj meri raspoređene i preusmeravale su saobraćaj.

Prema informacijama BILD-a, navodi se da su se trojica muškaraca poznavali. Motiv surovog čina još nije razjašnjen ali je svemu prethodila svađa. Dvojica Ukrajinaca su bili vojnici na medicinskoj rehabilitaciji u Nemačkoj.

Ukrajinski konzuli razjašnjavaju informacije o jedinicama u kojima jsu služili i uspostavljaju kontakt sa njihovim rođacima.

Diplomate su potvrdile i informaciju da se ispostavilo da je osoba privedena zbog sumnje da je izvršila ovo ubistvo poreklom Rus. Danas je za 57-godišnjeg vinovnika, koji je priveden, izrečena preventivna mera pritvora.

Pres služba Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine pojašnjava da je ministar Dmitro Kuleba naložio da se slučaj drži pod posebnom kontrolom i "da se bude u stalnom kontaktu sa organima za sprovođenje zakona SR Nemačke, tako da ubica bude kažnjen po najstrože zakonu". On je takođe izrazio zahvalnost nemačkim policajcima na brzom hapšenju osumnjičenog.

Autor: redportal.rs