Ponašanje Donalda Trampa bi užasnulo mog oca, navodi sestra Kenedija Mlađeg

Više od 15 članova poznate porodice bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija podržaće kandidaturu za reizbor predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Ovim potezom će pokušati da umanje legitimitet kandidature Roberta Kenedija Mlađeg, sina rođenog brata bivšeg predsjednika Džona Kenedija, prenosi Rojters.

Keri, sestra Kenedija Mlađeg, dodala da se njen otac zalagao za "jednakost, ljudska prava i slobodu od straha, baš kao što danas radi predsednik Bajden" i rekla:

Mogu samo da zamislim koliko bi neverovatne laži i ponašanje Donalda Trampa užasnule mog oca Roberta Kenedija

Bajdenu je, kako piše Rojters, potrebna podrška zajednice crnaca u Filadelfiji, u čemu mu može pomoći podrška porodice Kenedi koja je postala prepoznatljiva zbog njihovog zalaganja za građanska prava.

Poslije Džona Kenedija, Bajden je tek drugi katolički predsednik SAD i, prema njegovim riječima, on je "inspirisan političkim naslijeđem porodice Kenedi".

Kerolajn Kenedi, ćerka ubijenog predsjednika Džona, je američka ambasadorka u Australiji, a za vreme mandata Baraka Obame je bila ambasadorka u Japanu.

Robert Kenedi Mlađi ima podršku 15 odsto registrovanih glasača u SAD, prema anketi Rojtersa i Ipsosa, a Bajden 39 odsto i Tramp 38 odsto.

Autor: tanjug.rs