Poseban deo knjige posvećen tome kako Vladimir Putin doživljava savremene rusko-turske odnose

Knjiga Ja sam Vladimir Putin, koja se sastoji od odabranih članaka i govora ruskog predsednika Vladimira Putina na turskom jeziku, predstavljena je danas turskim čitaocima u Ruskom centru za kulturu i nauku u Ankari.

Poseban deo knjige posvećen je tome kako Vladimir Putin doživljava savremene rusko-turske odnose i kako ceni veze i kontakte sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, prenosi RIA Novosti.

Izdavač Erdem Ergen, koji je govorio na prezentaciji rekao je da je izjave ruskog lidera izazivaju veliko interesovanje turske publike.

- Vladimir Putin je jedan od svetskih lidera koji postavlja geopolitičku agendu, siguran sam da će knjiga biti popularna među turskom publikom - rekao je izdavač.

Turski istoričar, politički analitičar i urednik knjige Mehmet Perinček rekao je da knjiga sadrži viziju ruskog lidera u vezi sa međunarodnom geopolitičkom situacijom.

- Dobri odnosi Turske i Rusije idu na ruku ne samo obema državama, već i celom regionu. Svaki negativan aspekt u odnosima ide na ruku Zapadu - naveo je on.

Autor: redportal.rs