Palestinska organizacija pozvala je međunarodnu zajednicu i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osude "ovaj gnusni čin i da okončaju zločine okupatora i agresiju na palestinski narod u Pojasu Gaze"

Palestinska militantna grupa Hamas osudila je izraelski napad na Svetsku centralnu kuhinju u Gazi (World Central Kitchen), istakavši da "okupacija insistira na sistematskom ubijanju civila, međunarodnih humanitarnih radnika i pripadnika humanitarnih organizacija".

- Cilj napada je bio da se spreče humanitarni radnici da nastave da obavljaju svoje dužnosti", naveli su iz Hamasa na Telegramu, a prenosi RTS.

Palestinska organizacija pozvala je međunarodnu zajednicu i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osude "ovaj gnusni čin i da okončaju zločine okupatora i agresiju na palestinski narod u Pojasu Gaze".

Izraelske odbrambene snage (IDF) preuzele su ranije odgovornost za sinoćnji napad u centralnom Pojasu Gaze kada je poginulo sedam humanitarnih radnika Svetske centralneu kuhinje, ističući da takav incident nije smeo da se dogodi.

Svetska centralna kuhinja saopštila je ranije da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno sinoć, nakon što su pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha u severnoj Gazi, gde su stigli nekoliko sati ranije.

Iz te organizacije su dodali da obustavljaju rad u regionu.

Autor: Rts.rs