Obavešteni smo da širom zemlje kruže...

FSB je upozorio građane Rusije na prevarante koji se predstavljaju kao obaveštajci. Ovo se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu pomenute službe.

- FSB Rusije obaveštena je da širom zemlje kruže prevaranti koji se služe krađom ličnih ili kreditnih sredstava običnih građana koristeći lažne telefonske brojeve identične brojevima telefona FSB-a Rusije, predstavljajući se kao obaveštajci FSB-a.

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije obaveštava: ne verujte pozivima takozvanih službenih lica i istražitelja FSB Rusije da ste osumnjičeni (optuženi). Obaveštavanje građanina o umešanosti u svojstvu osumnjičenog (optuženog) vrši se isključivo u pisanoj formi i dostavlja se lično" – naglasio je FSB.

Pored toga, službenici FSB nikada ne šalju građanima kopije njihovih službenih legitimacija. Obaveštajna služba je takođe pozvala ljude da ne veruju predlozima o potrebi za dobijanjem kredita, prebacivanjem novca na siguran račun ili kurirskom službom.

- FSB Rusije ne koristi kreditna sredstva građana za pomoć operativnim jedinicama u sprečavanju i rešavanju zločina - navodi se u saopštenju.

Autor: Kurir.rs