Zakon je dehumanizirajući i nepravedan ☝️

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador oštro je kritizirao teksaški zakon koji ovlašćuje državna tela za provođenje zakona da uhapse osobe osumnjičene za ilegalni prelazak granice SAD-a i Meksika, te je poručio da meksičke vlasti neće prihvatiti deportacije u Meksiko.

- Dopustite mi da ovo kažem jednom zauvek - nećemo prihvatiti deportacije od teksaške vlade - rekao je Lopez Obrador na svojoj dnevnoj konferenciji za novinare.

ZAKON JE DEHUMANIZIRAJUĆI I NEPRAVEDAN

- Zakon koji je kasno jučer ponovno blokirao savezni prizivni sud, samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD-a otvorio put za njegovo stupanje na snagu, drakonski je, dehumanizirajući i nepravedan - rekao je Lopez Obrador, naglašavajući da bi postupanje teksaških vlasti skladno tom zakonu podstaknulo diplomatski odgovor Meksika, prenosi index.hr.

- Protivimo se ovom drakonskom zakonu. Potpuno je suprotan ljudskim pravima, potpuno dehumanizirajući, antihrišćanski, nepravedan, krši norme ljudskog suživota (i) ne samo međunarodno pravo, nego čak krši i Bibliju - rekao je.

Autor: index.hr / redportal.rs