Dodala da rezultati izbora nisu važni

Julija Navaljni, udovica ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavila je danas da Vladimir Putin nije legitimni predsednik Rusije, dodajući da će pokušati da ubedi svetske lidere da ne pregovaraju sa njim.

Ona je u video obraćanju na društvenim mrežama pohvalila učešće, kako je rekla, hiljada ljudi širom Rusije i inostranstva tokom protesta na dan izbora, preneli su britanski mediji.

Dokazali smo sebi i drugima da Putin nije naš predsednik - rekla je Navalna.

Ona je dodala da "rezultati izbora nisu važni".

Obezbedićemo da niko u svetu ne prizna Putina kao legitimnog predsednika. Niko ne bi trebalo da sedi sa njim za pregovaračkim stolom - rekla je Navalna.

Na predsedničkim izborima, održanim od 15. do 17. marta, aktuelni predsednik je osvojio 87,28 odsto glasova, prema preliminarnim podacima koje je objavila Centralna izborna komisija Rusije na osnovu 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Suprug Navaljnog, Aleksej Navaljni, preminuo je 16. februara u zatvoru u Rusiji, nakon čega su ruske vlasti objavile da je opozicioni lider preminuo prirodnom smrću. Navaljna je optužila ruskog predsednika za ubistvo njenog muža, ali je Kremlj negirao optužbe.

Autor: redportal.rs