Kao Tviter i Fejsbuk, Jutjub navodi da je glavni razlog suspenzije podržavanje nasilja u Kapitolu

Kanal Donalda Trampa na Jutjubu je blokiran i u narednih nedelju dana neće moći da objavljuje nikakve video snimke niti lajv prenose, navodi kompanija Jutjub u svom saopštenju. Takođe, kompanija je na neodređeno zabranila ostavljanje komentara na ovom kanalu.

Suspenzija Trampovog kanala je usledila nakon komentara koje je Tramp dao na konferenciji za novinare, a koja je bila prenošena uživo na ovo platformi. Ovakva reakcija kompanije došla je nakon što su organizacije za ljudska prava u Sjedinjenim Državama htele da pozovu na bojkot reklamnih kampanja na ovoj platformi ukoliko ne ukloni Trampov kanal.

Ovo je samo jedan u nizu poteza Big tech kompanija koje su suspendovale Trampa sa svojih platformi. Prvo su to učinili Tviter, Fejsbuk i Instagram, a sada je to uradio i Jutjub.

Pored toga, na internetu u ovom trenutku ne postoji društvena mreža Parler, koju su prvo Gugl i Epl uklonili iz svojih prodavnica, a onda je Amazon ukinuo hosting ovoj platformi. Parler je bio društvena mreža sa najvećim rastom i okupljao je značajan broj konzervativaca i ljudi bliskih republikancima i Donaldu Trampu.

Autor: redportal.rs

#Facebook

#Instagram

#Parler

#Twitter

#tramp

#youtube