Ukrajinski rat izazvao je najdublju krizu u odnosima između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je Zapad da bi direktan sukob između Rusije i vojnog saveza NATO predvođenog SAD značio da je svet na ivici Trećeg svetskog rata, ali je rekao da retko ko želi takav scenario.

Ukrajinski rat izazvao je najdublju krizu u odnosima između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine. Putin je često upozoravao na rizike od nuklearnog rata, ali kaže da nikada nije osetio potrebu da koristi nuklearno oružje u Ukrajini.

- Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svetskog rata u punom obimu. Mislim da je retko koga briga - rekao je Putin novinarima nakon najveće pobede u postsovjetskoj ruskoj istoriji, a prenosi K1info.

Putin je, međutim, dodao da je vojno osoblje NATO-a već prisutno u Ukrajini, a Rusija zna da se na bojnom polju govori i engleski i francuski.

- Tamo nema ništa dobro, pre svega za njih, jer tamo ginu, i to u velikom broju - rekao je on. Ukrajina se više od dve godine brani od Rusije uz pomoć Zapada.

Ruska izborna komisija saopštila je da je Putin osvojio rekordnih 88 odsto glasova, nakon što je prebrojana skoro četvrtina glasačkih listića. Na prethodnim predsedničkim izborima 2018. pobedio je sa 76,7 odsto glasova.

Autor: K1info.rs