Većina istraživanja i dalje daje ozbiljnu prednost Trampu 📊

Bivši američki predsednik Donald Tramp osigurao je nominaciju Republikanske stranke za kandidata na predsedničkim izborima u novembru, nakon što je osvojio ubedljivu pobedu na predizborima u Džordžiji, Misuriju i Vašingtonu.

Na osnovu između 80% i 99% prebrojanih glasova, Tramp je u državi Vašington osvojio 74,2% glasova, u Džordžiji je dobio 84,5%, dok je najviše glasova dobio u Misuriju - 92,6% glasova, javlja Njujork tajms. Tramp obezbedio 1.078 delegata od neophodnih 1.215 za formalno dobijanje nominacije na republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

Kako su se iz trke za republikansku nominaciju ranije povukli Trampovi protivkandidati Ron Desantin i Niki Hejli, a njegov demokratski rival i aktuelni predsednik Džozef Bajden takođe računa na sigurnu nominaciju svoje stranke, sasvim je izvesno da će se na izborima u novembru ponovo sresti rivali sa izbora 2020. godine.

Tramp će po treći put biti republikanski kandidat za predsednika SAD-a, a Foks njuz podseća da se ovakav revanš nije desio od 1956. godine, kada je republikanski predsednik Dvajt Ajzenhauer pobedio kandidata demokrata Adlaja Stivensona prilikom drugog duela na izborima.

Autor: redportal.rs