Uoči predsedničkih izbora, Tramp je suočen sa četiri optužbe za krivična dela, uključujući jednu federalnu

Bivši predsednik Donald Trump je siguran u pobedu na predstojećim predsedničkim izborima protiv trenutnog predsednika Džoa Bajdena.

Na svojoj platformi Truth Social je naveo tri stvari koje će uraditi čim se vrati na čelo SAD, a to su zatvaranje južne granice, povećanje eksploatacije nafte i pmilovanje svih učesnika upada na Kapitol 6. januara 2021.

Foto: TRUTHSOCIAL.COM/REALDONALDTRUMP

Imigracija je postala glavna tema na predsedničkim izborima. Za vreme Bajdenovog predsedničkog mandata broj ilegalnih migranata je dostigao rekordne vrednosti, što Tramp često naglašava u svojoj kampanji. Činjenica je da je za vreme Trampove vlasti broj ilegalnih migranata bio znatno manji.

Za Donalda Trampa je podjednako bitno i pitanje sudbine učesnika upada na Kapitol. Naime, prema podacima Ministarstva pravde, optuženo je 1.358 osoba zbog ovog incidenta koji je podelio Ameriku.

Tramp je ove optuženike nazvao "taocima", što nije prvi put da koristi taj izraz. Već je i ranije pozivao da se oni oslobode, navodeći da su oni branili svoju slobodu time što su protestovali "krađu" izbora.

Pored ove kontroverzne teme, Tramp je suočen i sa četiri optužbe za krivična dela, uključujući jednu federalnu, koje proizilaze iz njegovih pokušaja da poništi izborne rezultate nakon što je izgubio od Bajdena.

Ukprkos tome, on tvrdi da je to ojačalo njegovu poziciju u republikanskoj bazi i siguran je u svoju pobedu na predstojećim izborima.

Autor: Redportal.rs