Spasioci su iz ruševina izvukle tela pet Palestinaca, a u napadu ima mnogo ranjenih, među kojima su i deca

Najmanje pet osoba poginulo je danas u izraelskom bombardovanju džamije Salah na severu Gaze, javlja Al džazira.

Spasioci su iz ruševina izvukle tela pet Palestinaca, a u napadu ima mnogo ranjenih, među kojima su i deca, navodi katarska televizija.

Očevici su rekli da je džamija gađana bez prethodnog upozorenja, kao i da je u trenutku napada u blizini bilo mnogo dece.

UN: Količina humanitarne pomoći za Gazu mora biti bar udvostručena

Dnevni broj konvoja humanitarne pomoći koji ulaze u Pojas Gaze mora biti bar udvostručen da bi se zadovoljile neke od najosnovnijih potpreba populacije, saopšteno je danas iz Svetskog programa za hranu UN.

Ujedinjene nacije su upozorile da je glad u Pojasu Gaze "gotovo neizbežna" bez odlučne akcije, prenosi Rojters.

Humanitarne organizacije su za kritičnu situaciju sa hranom u Pojasu Gaze okrivile vojne operacije, nesigurnost i široka ograničenja za isporuke osnovnih namirnica u ugroženu palestinsku enklavu koja je devastirana izraelskom ofanzivom protiv Hamasa u kojoj je, prema tvrdnjama palestinskih zvaničnika, tokom petomesečnih oružanih sukoba život izgubilo više od 30.000 ljudi.

- Rekao bih da moramo udvostručiti nivo koji sada imamo. Sada smo na oko 150 kamiona (dnevno), a potrebno je najmanje 300 kamiona svakodnevno. Naravno i to bi na duži rok trebalo da bude dopunjeno komercijalnim (snabdevanjem) - izjavio je za Rojters Karl Skau, zamenik izvršnog direktora i šef operativne službe u Svetskom programu za hranu.

Autor: Tanjug