Gerapetrit je rekao da su prošlog avgusta Grci ugostili predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Atini i izrazili podršku evropskoj perspektivi njegove zemlje

Grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Gerapetrit izjavio je danas da Grčka neće slati svoje trupe u Ukrajinu.

- U Parizu su razmatrani načini da se poveća pomoć Kijevu, ali želim da pojasnim da za Grčku ne postoji opcija o slanju trupa - rekao je Gerapetrit u intervjuu listu Ta Nea, odgovarajući na pitanje da li zaista postoji mogućnost slanja evropskih trupa u Ukrajinu.

Gerapetrit je rekao da su prošlog avgusta Grci ugostili predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Atini i izrazili podršku evropskoj perspektivi njegove zemlje, a nedavno su organizovali i međunarodnu konferenciju o rekonstrukciji Ukrajine u Ministarstvu spoljnih poslova zajedno sa Evropskom investicionom bankom, na kojoj su procenili načine za obnovu zemlje, prenele su RIA Novosti.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je posle konferencije u Parizu 26. februara rekao da će njegova zemlja učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu".

Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Autor: redportal.rs