Istakao da pokret rusofila pomaže da se razotkriju antiruski propagandistički mitovi i da se svetom proširi objektivna informacija

Rusofili sprečavaju Zapad da izoluje Rusiju, navodi se u poruci predsednika Rusije Vladimira Putina, koju je danas zvanično na drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila u Moskvi pročitao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Putin je istakao da pokret rusofila pomaže da se razotkriju antiruski propagandistički mitovi i da se svetom proširi objektivna informacija.

- Rusofilski pokret pomaže u širenju objektivnih i pouzdanih informacija o našoj zemlji u inostranstvu, razotkriva antiruske izmišljotine i propagandne mitove - poručio je ruski lider.

On je napomenuo da pokret, takođe, doprinosi očuvanju i jačanju dobre tradicije međusobnog poštovanja i prijateljstva, koji Ruse povezuju sa drugim narodima.

Istakao je i da je današnji forum okupio stotine delegata iz više od 130 zemalja sveta, sa svih kontinenata, prenosi RT Balkan.

- To pokazuje da se Međunarodni pokret rusofila samouvereno razvija i da jača, dobija nove pristalice - zaključio je Putin.

Autor: redportal.rs