Izraelski ratni avioni izvršili su više napada na Hezbolah u blizini izraelsko-libanske granice

U napadu na jug Libana ubijene su žena i devojčica, izjavili su tamošnji izvori, nekoliko dana nakon što je Hezbolah obećao da će Izrael platiti za ubijanje civila u sukobima širom izraelsko-libanske granice.

Žena i devojčica ubijene su u napadu u Majdal Zounu, selu udaljenom šest kilometara od granice, navela su dva bezbednosna izvora i medicinski izvor, preneo je Rojters.

Hezbolah, koga podržava Iran, razmenjuje vatru sa Izraelom od napada njegovog palestinskog saveznika Hamasa 7. oktobra na južni Izrael, u kampanji za koju Hezbolah kaže da ima za cilj da podrži Palestince u Pojasu Gaze.

U saopštenju portparola izraelske vojske, potpukovnika Avičeja Adraea na platformi Iks (Tviter), navodi se da je izraelska vojska izvela napad na "vojnu zgradu" u selu Jarun u južnom Libanu i da su izraelski ratni avioni izvršili napade na tri operativna štaba Hezbolaha na jugu.

Majdal Zoun, koji se nalazi oko sat vremena vožnje od Jaruna, nije pomenut.

Hezbolah je saopštio da je danas izveo više od šest napada na izraelske položaje, prenosi RTS.

Ta libanska proiranska paravojna organizacija u petak je najavila da će pojačati napade na Izrael kao odgovor na smrt 10 libanskih civila ubijenih u izraelskim napadima prošle sedmice.

Autor: Rts.rs