U nedavnoj studiji o destinacijama u kojima se najviše pije turistička platforma Holidu sastavila je listu gradova u kojima se najviše pije

Dablin nije grad sa najviše pića na svetu, pokazalo je novo istraživanje.

Dablin je završio na drugom mestu, iza atraktivne evropske turističke destinacije – Praga, glavnog grada Češke.

U nedavnoj studiji o destinacijama koje se najviše piju, turistička platforma Holidu sastavila je listu gradova u kojima se najviše pije.

Rangiranje je zasnovano na broju noćnih aktivnosti dostupnih u gradu i procentu lokalnih pijanica koji su imali "tešku sesiju" u poslednjih 30 dana - skoro polovina u slučaju Dablina, prema studiji.

Istraživanje takođe tvrdi da zapanjujućih 81,3 %irske populacije pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji.

Međutim, grad koji se nalazi iznad Dablina je Prag, gde lokalno stanovništvo konzumira najviše pića po glavi stanovnika na svetu, oko 481 pivo po osobi.

Skoro 19% svih "stvari koje treba uraditi" na TripAdvisoru u Pragu uključuje alkohol, od pabova do srednjovekovnih koktel barova.

Berlin je na trećem mestu, a studija tvrdi da četiri od pet Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litru.

Međutim, britanski Metro izveštava da je Dablin možda nepravedno propustio prvo mesto jer glavni grad Republike Irske ima mnogo atrakcija povezanih sa alkoholom i čak je dom Ginisovog skladišta - vodeće evropske turističke atrakcije.

Upravo ovo mesto je proglašeno za najbolju turističku atrakciju u Evropi 2023. godine prema Vrld Travel Avards.

Autor: redportal.rs