Takođe, po presudi Trampu je zabranjeno da posluje u Njujorku tri godine 🚫🚫

Bivši predsednik SAD Donald Tramp mora da plati gotovo 355 miliona dolara po presudi za prevaru. Takođe, po presudi Trampu je zabranjeno da posluje u Njujorku tri godine, a njegovim sinovima Eriku i Donaldu Mlađem zabranjeno je da posluju u Njujorku dve godine.

Podsetimo, Tramp i njegova dva odrasla sina i Trampova organizacija optuženi su da su povećali vrednost imovine - koja takođe uključuje nekretnine kao što su Trampova kula i razna golf odmarališta - u iznosu od 2 milijarde dolara kako bi mogli da dobiju povoljnije kamate za kredite.

Sudija je sada presudio da Tramp i njegova organizacija treba da plate 354.868.768 dolara. Trampovi sinovi će morati da plate po 4 miliona dolara svaki.

Podsetimo, građansko suđenje u ovom slučaju završeno je pre oko mesec dana, ali je danas doneta konačna odluku.

Sudija je već utvrdio da su Tramp, njegova dva odrasla sina i rukovodioci Trampove organizacije na prevaru "naduvali" finansijske izveštaje koji su davani bankama i osiguravačima da bi dobili bolje poslove i zajmove, prenosi Telegraf.

Bivši predsednik, njegova dva odrasla sina - Donald mlađi i Erik - i šira Trampova organizacija optuženi su da su masovno uvećali vrednost svoje imovine za više od dve milijarde dolara, kako bi dobili povoljnije kredite.

Sudija u predmetu Artur Engoron već je u septembru presudio da je Tramp počinio poslovnu prevaru i da je više puta lažno predstavljao svoje bogatstvo za milione dolara.

Autor: Telegraf