Sa njom pronađena i tela njenih rođaka 😥

Šestogodišnja devojčica koja je nestala u gradu Gaza prošlog meseca pronađena je mrtva, zajedno sa nekoliko njenih rođaka i dvojicom bolničara koji su pokušali da je spasu, nakon što su ih napali izraelski tenkovi.

Hind Radžab je bežala iz grada u automobilu sa svojom tetkom, ujakom i tri rođaka. Audio snimci razgovora između devojčice i operatera hitne pomoći sugerišu da je šestogodišnjakinja jedina ostala živa u automobilu, skrivajući se od izraelskih snaga među telima svojih rođaka.

Njeni vapaji i pozivi u pomoć prekinuli su se kada je telefonska linija prekinuta usled pojačane pucnjave. Bolničari iz Palestinskog Crvenog polumeseca (PRCS) uspeli su u subotu da stignu do tog područja, koje je ranije bilo zatvoreno kao aktivna borbena zona. Pronašli su crni automobil marke Kia u kojem je putovala Hind - vetrobransko staklo i instrument tabla su razbijeni u komade, a rupe od metaka razbacane na sve strane.

Jedan bolničar je rekao novinarima da je devojčica bila među šest tela pronađenih u automobilu, od kojih su sva pokazivala tragove pucnjave i granatiranja. Nekoliko metara dalje bili su ostaci drugog vozila - potpuno izgorelog. To su bili ostaci kola hitne pomoći koja su poslata po nju. Ovo vozilo je napadnuto čim je došlo u vidokrug izraelske vojske, te su svi koji su se nalazili u njemu poginuli.

Snimci devojčicinih razgovora sa operaterima - koje je javno podelio Crveni polumesec - pokrenuli su kampanju da se otkrije šta joj se dogodilo. Njena majka je otkrila da se nadala da će joj pronaći ćerku i da ju je očekivala. Sada traži da neko odgovara.

U bolnici gde je čekala vesti o svojoj ćerki, nesrećna majka još uvek drži malu ružičastu torbu koju je čuvala za nju. Unutra se nalazi sveska u kojoj je devojčica vežbala pisanje.

Tražiću da svaka osoba koja je čula moj glas i molećivi glas moje ćerke, ali je nije spasila,odgovara pred Bogom na Sudnji dan. Netanjahu, Bajden i svi oni koji su sarađivali protiv nas, protiv Gaze i njenog naroda, molim se protiv njih iz dubine srca. Koliko će još majki doživeti ovaj bol, koliko još dece želite da pobijete?

Ratna pravila nalažu da medicinsko osoblje mora biti zaštićeno, da se ne sme targetirati u sukobu i da se povređenima mora pružiti medicinska nega koja im je potrebna - u najvećoj mogućoj meri i sa najmanjim mogućim odlaganjem. Izrael je ranije optužio Hamas da koristi kola hitne pomoći za prevoz oružja i boraca.

Autor: redportal.rs