On je istakao da je na poslednjih 12 aviona uočeno poboljšanje kvaliteta u odnosu na raniji period ove godine

Irska avio-kompanija Rajaner zabrinuta je zbog nedostataka na Boingovim avionima koje su identifikovali američki nadzorni organi u izveštaju nakon incidenata kompanije Alaska erlajns na modelima 737 maks 9, rekao je izvršni direktor te kompanije Majkl O'Liri.

On je istakao da je na poslednjih 12 aviona, koje je Rajaner primio između oktobra i decembra, uočeno poboljšanje kvaliteta u odnosu na raniji period ove godine, preneo je Rojters.

Naveo je da nije siguran da li će pojačani nadzor Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) u Sijetlu usporiti nove isporuke Boinga Rajaneru do kraja juna.

Prema preliminarnom izveštaju američkog Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja (NTSB), objavljenom juče, navodi se da nedostaju četiri ključna zavrtnja na čepu za vrata, koji je izleteo sa mlaznog aviona maks 9 avio-kompanije Alaska erlajns tokom leta 5. januara.

Rajaner, najveća evropska avio-kompanija po broju putnika i jedan od glavnih kupaca od Boinga, naručio je više od 350 mlaznjaka modela maks poslednjih godina, ali nijedan maks 9.

Autor: Tanjug