Svetski mediji bruje o najavi konzervativnog novinara

Novinar Taker Karlson je potvrdio da će uskoro intervjuisati Vladimira Putina. Ova vest je izazvala buru u svetu. Šta o Takerovim planovima pišu svetski mediji?

Njujork tajms: Ovo mogao da podstakne političke nesuglasice oko Ukrajine unutar Sjedinjenih Država, posebno ako ruski predsednik jasno stavi do znanja da je spreman da prekine sukob pregovorima.

Dejli telegraf: Intervju sa Putinom bi mogao da utiče na Takerovu reputaciju kao reportera više nego što on misli.

Volstrit džurnal: Taker je bio jedan od prvih i najistaknutijih desničara koji je doveo u pitanje podršku SAD Ukrajini nakon ruske invazije, i pomogao je u oblikovanju stavova demonstranata na Kapitol Hilu.

Bi-Bi-Si: Karlson je više puta sa simpatijom govorio o Vladimiru Putinu. Njegove političke stavove dele mnogi konzervativni Amerikanci koji su nezadovoljni američkom podrškom Ukrajini od više milijardi dolara.

Handelsblat: Intervju „podvlači činjenicu da spoljna politika, posebno Ukrajina i rat u Gazi, igraju ključnu ulogu u aktuelnoj kampanji za predsedničke izbore u SAD. Karlsonov intervju će omogućiti Putinu da se direktno obrati Trampovim američkim pristalicama i nagovesti da je zainteresovan za Trampov reizbor“.

Berliner cajtung: „Ovaj susret će verovatno izazvati burne diskusije...”

AFP: Karlson sve više postaje jedan od najuticajnijih ljudi u konzervativnoj Americi.

Autor: sputnik.rs