13-godišnja devojčica silovana u parku Vila Belini u Kataniji na Siciliji

Potpredsednik Italije pozvao je na hemijsku kastraciju napadača koji su navodno grupno silovali tinejdžerku u javnom toaletu u gradu Kataniji. Mateo Salvini, lider italijanske desnice, rekao je da je 13-godišnju devojčicu "silovala grupa od sedam Egipćana" i da može postojati "samo jedan lek: hemijska kastracija", koju će njegova stranka Lega uskoro predložiti. .

Članica njegove stranke, evroposlanica Analisa Tardino, dodala je: „Ostajemo čvrsti u ideji da nam je potrebna hemijska kastracija za silovatelje i pedofile, doživotni zatvor za slične epizode, kao i više bezbednosti u našim gradovima.

Trinaestogodišnja devojčica silovana je u parku Vila Belini u Kataniji na Siciliji 30. januara oko 19:30 dok je šetala sa svojim 17-godišnjim dečkom. Grupa mladih Egipćana između 15 i 19 godina naterala je devojku i njenog dečka u javni toalet, gde su neki od njih držali dečaka, a drugi silovali devojčicu.

Sedmorica osumnjičenih, od kojih su trojica maloletna, navodno su ilegalno ušli u Italiju između novembra 2021. i marta 2023. kao "maloletnici bez pratnje", izvestila je La Republika. Tardino je pozvao osumnjičene da se "odmah vrate u domovinu". „U Egiptu nikada ne bismo dozvolili takvo ponašanje. Bezbednost naše dece mora biti na prvom mestu“, dodala je ona.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja je ovog vikenda boravila u Kataniji u unapred dogovorenoj poseti, rekla je da je šokirana vestima. Ona je izrazila saučešće žrtvi i njenoj porodici i obećala da će "pravda biti zadovoljena".

Devojka je rekla da su dvojica optuženih zgrabili nju, a ostali njenog dečka.

Rekla je da je pokušala da se oslobodi, kao i njen dečko, ali nisu uspeli da savladaju sedmoricu tinejdžera. Dvojica od njih su je navodno silovali dok su ostali gledali. Rekla je: "I naterali su mog dečka da gleda." „Vrištao je, bio je očajan. Rekla sam napadačima: Molim vas, nemojte me povrediti, pustite me“, dodala je ona.

Silovanje je trajalo 30 minuta, sve dok par nije uspeo da se oslobodi i pobegne. Odmah su alarmirali policiju, koja je u roku od 24 sata uspela da uhvati napadače. Žrtva je identifikovala dva maloletna počinioca, saopštila je juče policija. Njen dečko je identifikovao ostalih pet.

Kako je saopštilo tužilaštvo u Kataniji, sedmoro osumnjičenih optuženo je za seksualno nasilje grupe.

Dvojica osumnjičenih su navodno pomagali u istrazi. Obojica kažu da su gledali napad, ali tvrde da devojku nisu silovali. Četiri odrasle osobe su uhapšene, dok su tri maloletnika zadržana u Kataniji. Jedan od maloletnika pokušao je da pobegne, ali je uhvaćen kada se vratio kući po odeću, prenosi La Republika.

Autor: redpotal.rs