Svaka greška dočekana je sa puno LJUBAVI i RAZUMEVANJA 💕🥰

Jedan kafe u zapadnom Tokiju može izgeldati kao običan mali kafe sa 12 stolova. Ipak, ovaj kafe je sve, samo ne običan, jer on zapošljava stare i dementne ljude, kako bi mogli da rade u njemu jednom mesečno. 

U Japanu postoji više ovakvih kafića. Razlog leži u tome što Japan ima jednu od najstarijih populacija, a demencija samim tim predstavlja izazov za čitavo društvo. Zbog toga se oni trude da uspore napredak ove bolesti i da dementim ljudima omoguće da što vise vremena provedu van bolnica i domova. 

Ova vrsta angažmana je višestruko korisna za ove ljude. Oni se osećaju korisno i prihvaćeno, te samim tim i motivisano da se bore protiv ove bolesti za koju lek ne postoji. Takođe, kontakt s novim ljudima i komunikacija usporavaju razvoj bolesti.

Naravno, greške se svakodnevno javljaju. Može se desiti da narudžbina kasni ili da konobar donese nešto drugo, ali svaka greška biva prihvaćena sa puno razumevanja i saosećanja. Takođe, veliki broj volontera pomaže ovim bakama i dekama da uspešno završe njihovu smenu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели The Washington Post (@washingtonpost)

Izvor: Instagram/@washingtonpost

Autor: redportal.rs