List je objavio svoju listu pripadnika evropske elite sa najvećim antirejtingom

Američki list Politiko objavio je svoju listu pripadnika evropske elite sa najvećim antirejtingom na kojoj su čelnici EU, ali ne i predsednik Rusije Vladimir Putin za kojeg je navodeno da se "poigrava Evropom kako god poželi".

Na prvom mestu je predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen koju Politiko naziva "jadnicom" koja je cele 2023. godine "udarala glavom o zid, pokušavajući da dokaže da vlada celom EU".

Na listi osoba sa najvećim antirejtingom je i šef diplomatrije EU Žozep Borelj, za kojeg se navodi da "nikada nije propustio priliku da kaže nešto glupo". Šarl Mišel, koji predsedava Evropskim savetom, označen je kao političar koji stalno sanja kako kako baš on vodi Evropu.

Na listi je i italijanski premijer Đorđa Meloni, za koju Poltiko tvrdi da je "hobit koji glumi fašistu". Francuski lider Emanuel Makron, takođe, je u vrhu liste osoba sa antirejtingom.

Politiko ističe da Makron, u nemogućnosti da se dogovori sa opozicijom u parlamentu, redovno koristi normu ustava, koja omogućava šefu države da lično donosi bilo kakve zakone, prenosi Srna.

Autor: redportal.rs