Susret sa prijateljima i odnos pun poverenja i podrške u vremenima velikih previranja, retka su dragocenost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, tokom samita o klimi COP28 u Dubaiju, prenosi K1info.

Predsednik je poručio da Srbija jeste mala zemlja, ali zna da ceni svoje velike prijatelje. 

- Susret sa prijateljima i odnos pun poverenja i podrške u vremenima velikih previranja, retka su dragocenost. Takav je i ovaj sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim sam dugo razgovarao o svim ključnim pitanjima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, planovima za EXPO2027, kao i o drugim velikim projektima od značaja za našu zemlju - napisao je Vučić na Instagramu

Dodao je da je predsedniku UAE lično čestitao Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata i izrazio najbolje želje za dalji napredak zemlje, "čiji je fascinantni uspeh primer i uzor svima nama". 

- Posebnu pažnju posvetili smo ključnim temama ovogodišnjeg Samita COP28, kao i načinima na koji Srbija može da doprinese globalnoj klimatskoj akciji. Srbija jeste mala zemlja, ali i te kako zna da ceni svoje velike prijatelje. Hvala Vam još jednom, poštovani prijatelju, za svu naklonost koju pokazujete prema našoj zemlji - naveo je Vučić. 

Autor: K1info.rs