Povređeno je preko 28.000 osoba

U izraelskim napadima na Pojas Gaze dosad je stradalo 11.100 ljudi, saopštilo je danas palestinsko ministarstvo zdravlja.

Među stradalima je najmanje 8.000 žena i dece, prenosi Al Džazira.

Dodaje se da je više od 28.000 osoba povređeno.

Izrael: Likvidiran komandant Hamasa koji je držao 1.000 talaca u bolnici

Izraelska vojska je saopštila da je likvidirala komandanta Hamasa Ahmeda Sijama koji je, kako se navodi, držao kao živi štit oko 1.000 stanovnika Gaze u bolnici Rantisi.

Foto: EPA

U saopštenju se navodi da su, nakon obaveštajnih podataka koje su prikupili Šin Bet i Uprava za vojnu obaveštajnu službu, izraelske trupe usmerile borbeni avion da napadne lokaciju na kojoj je bio Sijam, komandant Hamasove jedinice Naser-Radvan, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska je navela da je Sijam ubijen dok se skrivao u školi al-Burak u gradu Gazi, zajedno sa drugim operativcima Hamasa pod njegovom komandom.

Gaza: U bolnici Al Šifa 39 beba u opasnosti od smrti

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je 39 beba u Gazi u opasnosti od smrti usled nestanka struje i nedostatka kiseonika i lekova u bolnici Al Šifa.

Dodaje se da je do sada jedna beba preminula, prenosi Rojters.

Iz izraelskog Ministarstva odbrane je saopšteno da izraelske snage ne pucaju na bolnicu Al Šifa, već da postoje sukobi oko nje sa militantima palestinskog Hamasa.

"Ljudi i dalje mogu bezbedno da napuste bolnicu. Istočna strana je otvorena za sve koji žele da se bezbedno evakuišu", poručio je izraelski pukovnik Moše Tetro u video-poruci na arapskom jeziku.

Autor: Tanjug