Ukrajinski predsednik se zahvalio vojnim licima i jedinicama koje su se istakle u borbenim dejstvima tokom protekle nedelje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u video-obraćanju rekao da "Ukrajina neće slomiti, nego će se odupreti i potisnuti rusko zlo sa svoje teritorije“.

On je rekao da će "Ukrajina nesumnjivo odgovoriti Rusiji za bilo kakvu manifestaciju njenog terora" i da "teroristi neće slomiti volju Ukrajine da brani i štiti sopstvenu zemlju i sopstvenu nezavisnost svim raspoloživim sredstvima".

Prema Zelenskom, "Ukrajini su potrebni rezultati svaki dan – da spreči ruske napade, eliminiše okupatore i ide napred". On je istakao da to jača ukrajinsku državu, motiviše svet da joj pomogne i dokazuje da "ruski teror ne funkcioniše".

Ukrajinski predsednik je takođe pomenuo i zahvalio vojnim licima i jedinicama koje su se istakle u borbenim dejstvima tokom protekle nedelje.

Na kraju obraćanja Zelenski je rekao da je razgovarao sa katarskim emirom i zahvalio mu se, između ostalog, na spremnosti da učestvuje na sledećem sastanku o ukrajinskoj formuli mira, kao i na "njegovoj nepokolebljivoj podršci ukrajinskom teritorijalnom integritet i suverenitet". Kako je rekao, njih dvojica su razgovarali i o posredovanju Katara za oslobađanje deportovanih i zarobljenih Ukrajinaca.

Autor: redportal.rs